Kopcert I - Rakkejak (Try-out)

Samen vieren we de start van de zomer in 'De kop' van Fundament met een concertje! Zanger en snarenman Steven Van Gool (ex-Wawadadakwa, Campina Reggae, Raymond van het Groenewoud, Veston) en percussionist/instrumentenbouwer Jo Zanders (DROM, BRUiTAL, Veston) zijn twee muzikale globetrotters met een voorkeur voor hitsige riddims, nieuw-samengestelde instrumenten en bijhorende rauwe klanken & woorden. Met een handvol "chansons tribales" verruilen ze de festivalwei voor de kelder van de Sint-Amanduskerk. Festivals zijn zo 2019! Deuren openen om 20u. Optreden start om 21u. Om 23u sluiten we af. Uiteraard volgens de geldende coronaregels (breng je mondmasker mee, mocht je hogere risico's lopen of mogelijks risico's veroorzaken, gelieve dan niet deel te nemen, gelieve de afstandsregels te respecteren, we voorzien ventilatie, meer details volgen na inschrijving). Inschrijven per bubbel (1-10 personen) is verplicht via dit formulier, we voorzien een tafel per bubbel om zo de nodige afstand tot de anderen te garanderen. Bediening is aan tafel. We hebben plaats voor 40 concertgangers, vol is vol! Reservaties kunnen geplaatst worden via het online invulformulier. Je krijgt een mailtje als we een plaatsje hebben voor je bubbel. Indien nodig leggen we een wachtlijst aan. Je reservatie is pas opgenomen als het geld (5 euro pp) gestort is op woensdag 1 juli om 22u. Nadien geven we de plaatsen vrij voor mensen op de wachtlijst. Stort je totaalbedrag op het rekeningnummer van Fundament 2060 vzw: BE81 3631 6183 3224 met de melding: Tickets Rakkejak + naam.

Info en contact: fundament2060@gmail.com

Tot dan!

Fundament 2060 VZW

Anton Van den Broucke
Coop 2060 - Vlierbloesemsiroop nu te bestellen!
Vlier14.jpg

Elk jaar maakt samentuin ‘De verborgen Kloostertuin’ vlierbloesemsiroop van de struik in hun tuin. Met de opbrengst kunnen ze een heel jaar tuinen op het Zuster-der-Armenplein. Deze keer verkopen ze via ‘Coop 2060’ een nieuw samenwerkingsverband tussen enkele lokale en kleinschalige voedselproducenten uit 2060. Door zich te verenigen in de wijkcoöperatie Coop 2060 krijgen ze meer ondersteuning ivm. wetgeving, logistiek, marketing, verkoop, kennis,... De prijzen worden collectief bepaald, de opbrengst wordt verdeeld tussen samentuincollectief en #coop2060! en geïnvesteerd in meer duurzame, faire, lokale voedselproductie, groen, solidariteit in de wijk Antwerpen-Noord. Volgende productie is #Buurthoning2060.

Wil jij een fles van 750 ml (10 EUR) lekker lokaal bloesemplezier in huis? Bestellen kan via deze link! Ophalen kan na bestelling op een zelf gekozen moment.

Coop 2060.png


Coop 2060 is een experiment/project van Fundament 2060 vzw in het kader van de burgerbegroting van het district Antwerpen. We onderzoek/experimenteren met de oprichting van een coöperatie van lokale (voedsel) producenten in 2060. Samen bieden zij hun producten aan onder de naam ‘Coop 2060’. Alle inkomsten worden eerlijk en transparant gedeeld en opnieuw geïnvesteerd in de lokale voedselproductie.

Dit jaar starten we alvast met:

> Vlierbloesemsiroop gemaakt door het samentuincollectief De verborgen Kloostertuin.

> Honing geproduceerd door de bijen van het imkerscollectief Buurthoning2060.

>Witloof geproduceerd door Noordlof in de kelders van Fundament.

>Samenaankoop van zelfkweekpaketten paddenstoelen Noordzwam via Fundament

Een tweede experiment is het oprichten van een coöperatieve buurtwinkel waarbij we iedereen uit 2060 willen uitnodigen om samen eigenaar te worden van een superlokalemarkt naar model van bees-coop in Brussel.

Coop 2060 is een samenwerking tussen Fundament 2060 VZW, 2060 mijn buurt, De verborgen kloostertuin, Buurthoning2060, Noordlof,Noordzwam en Commonslab Antwerpen.

Wil jij je aansluiten bij onze samenwerking als burger, samentuin, lokale (voedsel) producent of organisatie? Geef ons dan zeker een seintje via kelder2060(at)gmail.com!


Tegenlicht docu 'Ons gemeengoed' + videochat/interactief gesprek via Praatbox
ons gemeengoed.jpg

De documentaire ‘Ons gemeengoed’ uit de VPRO-reeks Tegenlicht behandelt de maatschappelijke rol van de in Nederland sinds 2005 sterk opkomende burgercollectieven, daar ook wel bekend onder de term commons. In ons land bemerken we dezelfde tendens. Nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt, nemen burgers vaak zelf het initiatief tot gezamenlijk beheer in situaties waar de overheid of de markt het laat afweten. Voorbeelden zijn ouderenzorg, windenergie-coöperaties, samentuinen … Het uitgangspunt is dat men niet uitgaat van het eigen belang, op korte termijn moet er misschien zelfs iets worden ingeleverd. Maar uiteindelijk komt het collectieve belang alle participerende leden ten goede.

Op maandag 6 april zou deze docu uitgezonden worden in Filmhuis Klappei. We stellen voor dat maandag om 19u30 iedereen deze documentaire gewoon thuis op zet. Na de documentaire gaan we samen in gesprek via videochat. Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen zal het gesprek modereren met o.a. Tine De Moor. Mocht dit experiment werken, willen we de komende weken meerdere van gelijkaardige initiatieven nemen.

Programma:

Regisseur: Suchen Tan | Duur: 45' min. | Land: Nederland | Jaar: 2018

Koen Wynants
Dr. Song's eerste 2020 sessie (28 februari 2020)
dr song Amandus.jpg

Dr. Song is ondertussen 9, u leest het goed NEGEN" lentes jong e dat zal U geweten hebben!
We zingen op vrijdag 28 februari alvast de nieuwe lente tegemoet op onze vaste locatie in de Sint-Amanduskerk. Iedereen welkom vanaf 20u, we starten de zang om 20u30. Fundament zorgt voor warme en koude dranken.

Tijdstip: vrijdag 28 februarri, van 20:00 - 23:00

Locatie: Sint-Amanduskerk (Antwerpen)

Koen Wynants