Onze missie:

Verbinden.

Het collectief Fundament 2060 wil van een leegstaande kerkkelder een unieke plek maken in Antwerpen-Noord om vernieuwende, collectieve, circulaire burgerinitiatieven te verbinden

 
 

1300m² gewelfde kelders onder de Sint-Amanduskerk

 
 
20180621_205944.jpg

Team

Fundament 2060 is een burgercollectief bestaande uit enkele nieuwe en oudere, maar vooral actieve en geëngageerde Antwerpenaren. We hebben allemaal andere achtergronden. Maar we experimenteren graag samen. De kerk, haar kelder en haar omliggende tuinen zijn voor ons een gezamenlijke speeltuin voor vernieuwende, sociale, circulaire, duurzame burgerinitiatieven.

 

 
Grondplan.jpg

Onze partners: 

Fundament 2060 is enkel mogelijk dankzij onze partners. Fundament wordt financieel ondersteund door de stad en het district Antwerpen (Stadsmakers, Burgerbegroting).

Fundament2060_partners_2019.jpg
 

Het begin

De kiemen voor Fundament 2060 vzw ontstonden in 2015 bij gesprekken tussen buurtbewoners binnen de organisatie Antwerpen aan ’t Woord vzw met de doelstelling om een zinvolle, buurtgerichte bestemming te geven aan de kelder van de Sint-Amanduskerk in Antwerpen-Noord. De kelder werd jaren gebruikt door een petanqueclub en de jeugdbeweging KAJ maar stond intussen al een tijdje leeg.