Tegenlicht docu 'Ons gemeengoed' + interactief gesprek met lokale burgercollectieven (Filmhuis Klappei)

Tine de moor tegenlicht.jpg

De documentaire ‘Ons gemeengoed’ uit de VPRO-reeks Tegenlicht behandelt de maatschappelijke rol van de in Nederland sinds 2005 sterk opkomende burgercollectieven, daar ook wel bekend onder de term commons. In ons land bemerken we dezelfde tendens. Nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt, nemen burgers vaak zelf het initiatief tot gezamenlijk beheer in situaties waar de overheid of de markt het laat afweten. Voorbeelden zijn ouderenzorg, windenergie-coöperaties, samentuinen … Het uitgangspunt is dat men niet uitgaat van het eigen belang, op korte termijn moet er misschien zelfs iets worden ingeleverd. Maar uiteindelijk komt het collectieve belang alle participerende leden ten goede.

Op maandag 6 april wordt deze docu uitgezonden in Filmhuis Klappei. Na de documentaire laten we lokale burgerinitatieven aan het woord. Daarna is er ruimte voor uitwisseling met het aanwezige publiek.

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: € 3 Klik op deze email link voor reservatie.
* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Suchen Tan | Duur: 45' min. | Land: Nederland | Jaar: 2018

Koen Wynants